Tudnivalók
 
Hírek 1
A 3821/85 EGK rendelet szerint minden 3,5 t - t meghaladó tehergépjárművet, valamint a 9 főt meghaladó autóbuszt menetíró készülékekkel (tachográffal) kell felszerelni.
Ez a rendelet a tagállamok részére egyértelművé és kötelezővé teszi  a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális és technikai jogszabályok összehangolását.
A járművek 2006. májusáig analóg menetíró készülékekkel kerültek forgalomba, ahol az adatok rögzítése diagram tárcsára került.
Ezeket a diagram tárcsákat az üzemeltetőnek egy évig meg kell őrizni, hogy hatósági ellenőrzés alkalmából bármikor bemutatható legyen.
Az Európai Unióban forgalomba kerülő 3,5 tonnát meghaladó teherbírású tehergépkocsik és a 9 fő/3,5 tonna feletti autóbuszok digitális tachográffal vannak felszerelve 2006. májusától kezdődően. Törvényi előírás rögzíti, hogy a gépkocsivezetői kártyát 28 naponként, a menetíró készüléket 90 naponként ki kell olvasni, és a lementett adatokat biztonságosan meg kell őrizni, hogy hatósági ellenőrzés alkalmából bármikor bemutatható legyen. Az adatok kielemzése nem kötelező, de a törvényben előírt szabálysértési, és munkaidő jelentéseket el kell készíteni, erre viszont csak speciális eszközök, és számítógépes  programok alkalmazásával van lehetőség.
A digitális tachográfok megjelenésével tevékenységünket kibővítettük a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokkal, melyek a következők:

- Digitális tachográf adatmentés, adatletöltés. Bármely EU által jóváhagyott digitális tachográf és gépjárművezetői kártya adatainak letöltését és továbbítását vállaljuk.

- Digitális tachográf adatkiértékelés.
FÜRKÉSZ adatkiértkelő program

A hatékony munka érdekében a program a kártya kiolvasásán túl elvégzi az összes járulékos feladatot, mint például a kiolvasott adatok mentését a helyi ill. központi adathordozóra. A kiértékelés, illetve a kiolvasás történhet közvetlenül a kártyáról, vagy mentett adatállományból. A választott értékelési módtól függetlenül az adatok egységes szerkezetben jelennek meg. A program a vezetői kártyák adatainak kiértékelése, elemzése mellett alkalmas analóg tachográf korongok kiértékelésére is.